Tuinaanleg

Uw tuin laten aanleggen?

Bij de aanleg van uw tuin kunnen wij u vanaf het begin helpen. Wij starten samen met u in de schets- en ontwerpfase om uiteindelijk het gewenste resultaat te realiseren. Bij de aanleg van uw tuin kunt u bijvoorbeeld denken aan het bestraten van uw tuin, aanleg van borders, aanleggen van een gazon of het plaatsen van beplanting. Deze beplanting is bij ons op de kwekerij aanwezig.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Impressie van een aantal tuinen die wij hebben aangelegd

Bestrating laten leggen

De sfeer van een tuin wordt grotendeels bepaald door de bestrating. Er zijn verschillende soorten bestrating mogelijk en wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Azalea denkt graag met u mee en kan praktische tips geven over de indeling van de bestrating in uw tuin. Tijdens de uitvoering wordt er veel aandacht besteed aan de ondergrond van de bestrating voor de afwatering en aan de afwerking van de werkzaamheden. Bekijk voor een betere indruk ook eens de foto’s van ons eerdere werk.

Erfafscheiding laten plaatsen

Qua erfafscheiding is er naast de traditionele schutting veel meer mogelijk. Zo zijn er tegenwoordig veel duurzame mogelijkheden zoals het verwerken van kokosvezel of kastanjehout in een schutting. Ook een afrastering van natuurlijke materialen zoals hagen of een tuinhek met wilgentenenmatten kunnen wij realiseren voor u.

Tuinverlichting

Licht brengt sfeer in de tuin. Wij geven u graag advies over wat er verlicht of uitgelicht kan worden. Zo kunt u bijvoorbeeld bomen laten uitlichten met verlichting, paden verlichten zodat deze in de avond goed beloopbaar zijn of sfeerverlichting plaatsen in een overkapping. Verlichting zorgt ervoor dat uw zomers ‘s avonds langer buiten kan blijven zitten en in de winter door de buitenverlichting vanuit huis genieten van de sfeervol verlichte tuin.

Vijveraanleg

Een waterelement of vijver in de tuin werkt rustgevend. Waterelementen en vijvers heb je in verschillende uitvoeringen en formaten. Naast het aanleggen van vijvers kunnen wij ook het onderhoud uit handen nemen. Wij adviseren u graag wat de mogelijkheden zijn in uw tuin.

Beregeningssysteem laten aanleggen

Een beregeningssysteem voor het gazon of de beplanting? Bekijk de mogelijkheden.

Beplanting

Azalea kweekt een groot gedeelte van haar eigen beplanting en heeft op de kwekerij een groot assortiment (fruit) bomen, heesters, vaste planten, grond, grind en meststoffen. Lees meer over de mogelijkheden qua beplanting.

Gazon

Wilt u een nieuw gazon of het huidige gazon laten vervangen? Een mooi gazon begint bij een goede aanleg van de graszoden of het strooien van graszaad. Zo controleren wij altijd de bodem, egaliseren en bemesten wij deze. Daarnaast kunnen wij een gazon ook aanlegging in combinatie met een beregeningssysteem zodat u er minder omkijken naar heeft. Uiteraard kunt u ook het onderhoud van het gazon aan ons uit handen geven.

Heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave of advies op maat.